Obama en Paul blijven scoren op YouTube

YouTubeInternet heeft vandaag de dag misschien wel de belangrijkste invloed ooit in een presidentsverkiezing. Er worden in Amerikaanse media al vaak grappen gemaakt over de "YouTube-verkiezingen", vanwege de grote invloed die de site heeft. Iedere kandidaat heeft dan ook een eigen profiel met z'n video's, maar wie het populairst op YouTube?

De video's van Ron Paul worden het meest bekeken op YouTube. De Republikein is met 4,2 miljoen kijkers veruit het populairst. Barack Obama komt met 3,4 miljoen op een goede tweede plaats. 

Zowel John Edwards (2,5 miljoen) als Hillary Clinton (2,4 miljoen) scoren hoog, maar lopen toch een miljoen kijkers achter op Obama. De andere Democraten scoren veel lager: zo komt Mike Gravel met 'slechts' 888.000 kijkers op de vierde plaats, Dennis Kucinich volgt hem op de voet met 830.000 kijkers. Bill Richardson staat met 750.000 kijkers op de vijfde plaats.

Paul overtreft met z'n 4,2 miljoen kijkers zijn Republikeinse collega's met een zeer grote voorsprong. De nummer twee Mitt Romney komt nog uit op een respectabele 2,1 miljoen, maar Rudy Giuliani komt niet verder dan 770.000 kijkers. Nummers vier en vijf zijn John McCain (590.000) en Sam Tancredo (500.000).

Ik durf gerust te zetten dat Obama en Paul zo hoog scoren omdat ze simpelweg populair zijn onder jongeren, en die weten natuurlijk veilloos hun weg op het wereldwijde web. Het is voor beide heren te hopen dat ze de weg naar de stembus ook weten te vinden.

Lees ook:Barack Obama en Ron Paul blijven scoren op YouTube
Lees ook:Obama en Paul meest populair op YouTube
Lees ook:Ron Paul nog steeds het populairst op YouTube
Lees ook:Obama heer en meester op YouTube, Ron Paul volgt
Lees ook:Barack Obama en Ron Paul populairst op internet

2 reacties op “Obama en Paul blijven scoren op YouTube

 1. Andreas

  Het is inderdaad te hopen dat ze de weg naar de stembus ook weten, anders koop je er nog niks voor.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Hans

  Ik zeg: Tijd voor internet stemmen.
  Zou het niet vooral komen omdat veel “niet Amerikanen die buiten Amerika wonen” kijken? Ik heb zelf het idee dat met name Obama het dan beter doet dan Hillary.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.