Kritiek op Obama over ingehuurde zanger

Op het internet wordt flink wat kritiek geuit op een zanger die het campagneteam van Barack Obama heeft ingehuurd. Voor een bijeenkomst in de staat South Carolina is een bekende gospelzanger ingehuurd die bekend staat om zijn kritiek op homo's Niet zo'n slimme zet van Obama.

De gospelzanger, Donnie McClurkin, maakt deel uit van meerdere gospelzangers die voor Obama gaan touren. Opvallend genoeg trad de zanger in 2004 op tijdens de Republikeinse conventie.

Volgens McClurking is homoseksualiteit "een keuze" en kan het ook "genezen" worden, een opmerking die veel homo-organisaties tegen de borst stuit. Verschillende belangensgroepen uit South Carolina hebben al kritiek geuit op de Senator uit Illinois. Volgens hen probeert Obama via de zanger veel conservatieve Afro-Amerikanen achter zich te scharen. Uit een peiling bleek onlangs dat onder de zwarte bevolking Hillary Clinton een voorsprong op hem heeft, haar man was immers "the first black president".

Obama heeft al gezegd het niet met hem eens te zijn, maar zal hem niet uit z'n campagne verwijderen. Natuurlijk is nooit iedereen die voor je werkt het voor de volle honderd procent met je eens, dat kan ook niet. Maar het inhuren van zo'n prominente zanger, die zich ook voor de Republikeinen heeft ingzet, is volgens mij niet echt verstandig. Trouwens, het zal voor Obama toch niet zo moeilijk zijn om andere gospelzangers te ronselen?

Lees ook:Thompson aan kop in South-Carolina, evenals Clinton
Lees ook:“Zelfs Karl Rove vindt het te ver gaan”
Lees ook:De balans: hoe staan ze ervoor?
Lees ook:Obama en Oprah: uitverkocht
Lees ook:Een nieuwe dag, een nieuw spotje van Romney

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.