Clinton werkt aan oorlogskas voor na Super Tuesday

Het campagneteam van Hillary Clinton houdt ernstig rekening met een keiharde strijd om de Democratische nominatie. Men denkt zelfs dat er na "Tsunami Tuesday" geen winnaar bekent zal zijn, vandaar dat er extra geld wordt ingezameld om uit te geven in Februari. Barack Obama scoort namelijk steeds beter in grote staten.

Via een nieuwe inzamelingsmethode is het de bedoeling dat er in de komende maand meer dan tien miljoen dollar opgehaald wordt, dit moet dan uitgegeven worden na vijf februari.

Op die bijzondere dag is het "Super Tuesday", inmiddels ook wel "Tsunami Tuesday" of "Super Duper Tuesday" genoemd. Dan houden maar liefst 24 staten hun voorverkiezigen, het grootste aantal ooit in een Amerikaanse voorverkiezing.

Clinton, die zich al bijna rijk rekende voor de overwinning van Obama in Iowa, houdt nu ernstig rekening met een enorme veldslag om de Democratische nominatie. In veel staten scoort Obama erg goed en de kans bestaat dus dat er na vijf februari nog steeds geen winnaar is. Reden genoeg dus om de oorlogskas wat bij te vullen.

De vraag is of ze Barack Obama wel kan overstijgen, de succesvolle Senator uit Illinois kan haar immers uitstekend bijbenen met zijn bankrekening. Bovendien kan Hillary, mocht ze nog een flink aantal voorverkiezingen verliezen, in een neerwaartse spiraal terecht komen, de vraag is dan of veel donoren nog wel zin hebben om duizenden dollars naar haar over te maken.

In ieder geval maakt deze inzamelingsactie duidelijk dat Hillary ook zelf nog lang niet zeker is van haar overwinning.

Lees ook:Romney scoort “goud” in Maine
Lees ook:Obama kwam, zag en overwon
Lees ook:De afgevaardigden tot nu toe
Lees ook:Het laatste overzicht uit South Carolina
Lees ook:Wie mag de Super Bowl crashen?

2 reacties op “Clinton werkt aan oorlogskas voor na Super Tuesday

  1. Ricardo

    Ik denk dat ze na Super Tuesday binnen is, als ze flink wat grote staten binnensleept kan ze de nominatie niet mislopen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Jaap

    Ze moet toch echt nog bijna 1900 delegates binnenhalen Ricardo, beetje voorbarig. Zeker omdat Obama in de komende staten een eind voorstaat. Zelfs nationaal staat hij al enkele procenten voor nu.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.