Hillary woedend op Obama

"Schaam je Barack Obama", zei Hillary Clinton gisteren tijdens een persconferentie tegen haar partijgenoot. Obama liet in Ohio flyers verspreiden waarin stond dat Hillary mensen dwong om gezondheidszorg te nemen, iets dat volgens haar niet waar is. Zo woedend zagen we Clinton niet vaak.

Volgens de voormalige First Lady zegt Obama het een, "en doet hij het ander." Ook zei ze dat de beschuldigingen "onwaar" waren. Ze speelde hem ook toe: "Laten we een echt debat gaan houden, ik zie je graag in Ohio."

Volgens Hillary kan je nooit universele gezondheidszorg krijgen, als je er in je programma al niet eens vanuit gaat. Zo wilt ze ervoor zorgen dat mensen zich verplicht verzekeren, waarbij degene die dit lastig kunnen subsidie krijgen.

Obama heeft een andere aanpak, hij meent dat "mensen best zorg willen, maar het simpelweg niet kunnen betalen", hij focused zich dus alleen op het verlagen van de kosten.

Op z'n flyer zei hij dat Clinton mensen dus, in tegenstelling tot hem, zou dwingen gezondheidszorg te nemen waardoor de kosten flink op kunnen lopen. Dit tot woede van Hillary.

Bekijk hier de boze reactie van Clinton:

Lees ook:Clinton: niet twee voor de prijs van een
Lees ook:Resultaten van de ‘Healthcare Meeting’
Lees ook:Obama: president Clinton staat niet op het stembiljet
Lees ook:‘Kosten van nieuw zorgstelsel boven de triljard’
Lees ook:Romney: plan van Clinton zal opnieuw mislukken

3 reacties op “Hillary woedend op Obama

 1. Vincent - Rijksuniversiteit Groningen

  ‘Impressive’, deze speech van Hillary, zowel qua inhoud als – vooral – qua krachtig zelfvertrouwen. Alhoewel ik enkele idealen van Obama zeker onderschrijf, is dit ontegenzeggenlijk een sterk antwoord van zijn rivale. Je zou je kunnen afvragen in hoeverre Hillary deze speech uit het hoofd houdt (ze heeft Obama immers zelf meerdere malen aangevallen op het gebruiken van andermans woord), maar ik ben geneigd te geloven in het oprechte formuleringsvermogen van deze scherpe vrouw. Dit antwoord van Hillary maakt via de media zeker indruk in Ohio, een nek-aan-nekrace op landelijk niveau is dan ook nog steeds ‘very much alive’.

  Vincent – Rijksuniversiteit Groningen

    /   Beantwoorden  / 
 2. Don Klerkx

  “Wow”, Hillary, je bent nu echt kwaad!
  Maar dit was echt en als ze zo doorgaat, is er nog niets verloren. Dit wordt nog een spannend weekje, zeker nu ook de nadenkende pers in Amerika de luchtballonnen van Obama aan het doorprikken is. “Praatjes vullen geen gaatjes”, zou men hier zeggen. Zeker de voormalige Edwards-stemmers zullen zich hierdoor aangesproken voelen.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.