Washington Post: Obama verkoopt inhoudloze plannen

Keiharde kritiek vandaag in een van Amerika's grootste kranten op Barack Obama. Volgens The Washington Post zouden al zijn plannen "inhoudloos" en "weinig veranderend" zijn. De krant zei verder dat Obama alleen voor een nieuwe politieke stijl staat, terwijl hij geen nieuwe plannen introduceert.

Het commentaar in de krant citeert verschillende speeches uit 2007, waarin hij zegt dat de Democraten "genoeg plannen" hebben gehad. En dat eens in de vier jaar "iemand iets op het internet zet", terwijl er daarna niets van overblijft.

Op zowel het buitenlandse als het binnenlandse beleid, heeft Obama geen nieuwe plannen, aldus de krant. Ze noemen als tegenstelling Bill Clinton en Al Gore, die in 1992 als de "New Democrats" voorstelden om de sociale zekerheden drastisch te hervormen. Hiermee waren ze een frisse wind.

Of zelfs president Bush, die in 2000 gekozen werd omdat hij pleitte voor een nederig buitenlandbeleid, en zich in plaats daarvan meer wilde focusen op bijvoorbeeld het onderwijs. Iets waar na 9/11 niet zoveel meer van terecht kwam.

Bij Obama is het "meer de stijl" waarmee hij zich wil positioneren, de zogenaamde "nieuwe politiek", aldus de Washington Post.

Hoewel ik de opmerkingen onzin vindt, lijken ze bij de campagne van Obama wel gehoor te geven aan de Post. Zo zei David Axelrod, zijn belangrijkste adviseur, dat meer mensen zich bezig gaan houden met beleidsonderwerpen. "In de komende maanden zullen er veel nieuwe voorstellen in zijn speeches zitten", aldus Axelrod.

Lees ook:Coming up: The Daily
Lees ook:Stijl van kandidaten van steeds groter belang
Lees ook:“Einde van de laptop”
Lees ook:De beste USA-apps voor je iPad
Lees ook:Washington Times in grote problemen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.