Een waterig bezoek aan Universal Studio’s

Onze laatste dag in Los Angeles brachten we door in een pretpark dat, net als deze wereldstad zelf, in het teken staat van films. Een toepasselijkere afsluiting van ons bezoek hier is er niet. Één nadeel: we maakten het er niet droog vanaf.

Univeral Studio’s staat volledig in het teken van alle Universal- films. Zo zijn er achtbanen, wildwaterbanen en grote shows met thema’s van films als Jurassic Park, The Mummy, Jaws, Shrek en The Terminator.

Helaas was ons bezoek iets vertraagd. Na gistermiddag heel relaxed om twee uur richting het park te rijden en vervolgens in file na file te belandden, kwamen we er bij de toegangspoorten achter dat het park al om acht uur ‘s avonds zijn deuren sloot. Gezien het toen al vier uur was besloten we het de dag erna opnieuw te proberen.

Met wat creativiteit wisten we zó in onze planning te schuiven dat we uiteindelijk geen tijd verloren. Zodoende kunnen we de komende week nog steeds alles wat we op de planning hebben staan doen.

Maar terug naar het park. Eenmaal binnen, dit keer om elf uur ‘s ochtends, betraden we al gauw een stoere attractie: de Jurassic Park River Ride (foto). In een bootje kregen we een tour langs ‘levende’ dinosaurussen. Uiteraard namen we alle vijf – René durfde niet – plaats op de voorste zitplaatsen. Halverwege bleken de dino’s echter ontsnapt te zijn. Toen begon het avontuur.

Nou betekent een boot vaak water, maar zóveel water hadden we niet verwacht. Achtervolgd door een gigantische t-rex maakten we met onze boot een enorme val naar beneden (foto). Gevolg: iedereen was drijfnat. “Oh wat mooi”, zei René toen hij ons aan zag komen. “Jullie staan op de foto hoor.” Erg leuk.

Naast de attracties waren er ook veel shows. Waaronder een – erg warme – vuurdemonstratie uit de brandweerfilm Backdraft. Ook kregen we verschillende demonstraties van hoe special effects in films verwerkt worden.

De laatste show die we bezochten was een actiescène uit de film Waterworld. Inderdaad: met water. Helaas waren er alleen nog plaatsen bezet in de ‘splash zone’. Hoewel de show erg leuk was (foto’s), kwamen we er opnieuw nat uit. Om het nog erger te maken was er dit keer alleen geen zon meer om ons op te warmen.

In het park waren tevens filmsets te bekijken. Zo reden we langs de sets van films als War of the Worlds (foto), The Grinch (foto) en King Kong (foto). En mijn favoriet: de set van de – nog steeds lopende – televisieserie Desperate Housewives (foto’s).

Het was interessant om te zien hoeveel films hier wel niet gemaakt worden. Zo liet men ons één straat zien die in tientallen films gebruikt is. Het maakt keihard duidelijk dat alles wat je op tv ziet vaak simpelweg nep is.

Een extra pluspunt was dat ze de sets ook vaak tot leven brachten. Zo herleefden we een overstroming (foto), een aanval van Jaws (foto) en een aardbeving in een metrostation (foto). Al met al hebben we er zeker geen spijt van dit park alsnog bezocht te hebben.

Overigens volgde er vandaag een wijziging in het eetpatroon van sommigen van ons. De slechte – en vette – eettijden in combinatie met de intensieve dagen hadden verschillende gevolgen. Zo was René in zijn nopjes omdat hij tien kilo was afgevallen. Mijn conclusie: “Dan kunnen er de komende week nog vijf af.” Ook Dale en ik waren afgevallen, voor zover dat nog kon. Alleen Mario had het moeilijk: “Ik krijg m’n broeken heel lastig aan.”

Met nog een week te gaan blijven we dagen hebben om naar uit te kijken. Zo vertrekken we morgenochtend naar San Diego. Hier bezoeken we onder andere SeaWorld (juist, nóg meer water) en San Diego Zoo.

Als afsluiting bezoeken we daarna nog de schitterende Grand Canyon, om vervolgens weer terug te keren naar het startpunt van onze reis: Las Vegas.

Lees ook:Op naar San Diego, op naar SeaWorld
Lees ook:Een dag met Mickey, Donald en Goofy
Lees ook:Een vruchtbare start in Las Vegas
Lees ook:Slingerend door Sequoia dieper Californië in
Lees ook:Een leuke (en gratis) ontmoeting

Eén reactie op “Een waterig bezoek aan Universal Studio’s

  1. Maureen Bronkhorst

    Jongens wat een super dag weer!! Veel plezier alvast gewenst voor jullie volgende reisdoel San Diego.
    gr. Maureen

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.