Terug naar het Amerikaanse ‘heartland’

Na zo’n anderhalve week in San Francisco, Los Angeles en San Diego te hebben vertoefd zijn we weer teruggekeerd in ‘small town America’. Het betekent de laatste fase van onze roadtrip.

De dag van vandaag stond in het teken van rijden, rijden en nog eens rijden. We besloten vanuit San Diego in één keer door te reizen naar Flagstaff. Afstand: 850 kilometer. Reistijd: ruim 8 uur.

Niemand vond het echter vervelend. De afgelopen dagen zijn de kuitspieren namelijk flink op de proef gesteld. De parken Universal Studio’s, SeaWorld en San Diego Zoo werden achter elkaar bezocht. Terwijk de meeste van ons “up for more” waren was deze autodag toch een welkome afwisseling.

Het gaf ons tevens de tijd om de afgelopen weken alvast te reflecteren. Zo werd duidelijk dat de honkbalwedsrijd van de LA Dodgers een hoogtepunt was, en Mario’s gestolen camera uiteraard een dieptepunt.

De reis van vandaag was in één woord eentonig. Meer dan één lange weg (foto’s) hebben we niet gezien. De routeplanner gaf op een gegeven moment zelfs aan dat de volgende afslag over vijfhonderd kilometer was. Dat is nog eens makkelijk rijden.

Naast het mooie landschap maakte ook de temperatuur duidelijk dat we weer de woestijn in reden. Halverwege de reis klom deze naar 44 graden. “Was het in IJmuiden ook altijd maar zo warm”, zei Dale meteen. Dit terwijl de rest klaagde over “betonnen muur” toen we voor een plaspauze even de auto verlieten.

Om onze trip compleet te maken besloten we aan het einde van de middag nog wel even te stoppen bij Amerika’s bekendste supermarkt: Wal Mart. Althans, het is méér dan alleen een supermarkt. Hier is àlles te koop.

Toch is onze vakantie nog lang niet afgelopen. Een nieuw hoogtepunt volgt morgen, met een bezoek aan de indrukwekkende Grand Canyon. De dag erna rijden we ook nog langs de Meteor Crater in Arizona. En daarna: opnieuw Las Vegas.

Lees ook:Zonder camera in San Diego Zoo
Lees ook:Verbazing over korte vliegtocht president
Lees ook:Al ‘sightseeing’ terug naar Las Vegas
Lees ook:Op naar San Diego, op naar SeaWorld
Lees ook:Onze roadtrip door de States; een overzicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.