De Grand Canyon: wonderbaarlijk én gevaarlijk

Wereldwijd zijn er een aantal natuurwonderen die je simpelweg gezien móet hebben. Dat de Grand Canyon daar één van is mag na vandaag duidelijk zijn. Dat je er goed moet opletten ook.

De rest van de groep reageerde vandaag net zoals ik drie jaar terug: vol ongeloof. “Jezus wat groot”, zei Robin direct toen we ons eerste voorproefje kregen van hoe diep de Canyon wel niet is.

Maar de Grand Canyon heeft z’n naam niet zozeer vanwege zijn diepte, maar vooral door de oppervlakte. We zagen later hoe ‘grand’ deze Canyon wel niet is (foto’s).

Om een beter beeld – en leuke foto’s – te krijgen besloten Robin en ik een aantal schitterende rotsen te beklimmen (foto’s). Naar beneden kijken was alleen niet zo slim, rondom ons was enkel een diepte van ruim duizend meter (foto). “Jullie zijn gek”, schreeuwde René. “Jezus”, zei Dale opnieuw. Oké, het was even klimmen én goed opletten, maar het is ons wel gelukt.

Enkele rotsblokken verderop trok zélfs Mario de stoute schoenen aan en zocht hij ons op (foto). Dezelfde Mario die daarvoor geen stap richting de kliffen durfde te zetten: “Hoe halen jullie het in je hoofd?” Rob liet de beklimmingen ook aan zich voorbij gaan, maar voor een mooie foto nam hij later alsnog een risico (foto).

Hoewel de één dus meer risico nam dan de ander hebben we allemaal een geweldige dag gehad. Iedereen was enorm onder de indruk van deze gigantische Canyon.

Na deze topdag komt het einde van onze vakantie echt dichtbij. Niemand verveelde zich enig moment en iedereen heeft een geweldige tijd gehad. Toch is het na drie weken ook wel weer lekker om straks niet meer uit onze koffers te hoeven leven.

Morgen staat het laatste natuurwonder op ons programma: de Meteor Crater. In Arizona, de staat waar we ons sinds gisteren bevinden, sloeg een paar duizend jaar geleden een meteoriet in. De enorme krater die het gevolg was gaan wij dus bekijken.

Daarna keren we weer terug naar ons startpunt: Las Vegas. Hier kunnen we dan nog een dag genieten van de zon, de gokkasten en The Strip. Maar dat is allemaal morgen.

Lees ook:De Obama’s zijn op vakantie, met de pers
Lees ook:“De plek die iedere Amerikaan moet zien”
Lees ook:Een waterig bezoek aan Universal Studio’s
Lees ook:Al ‘sightseeing’ terug naar Las Vegas
Lees ook:Officiële familiefoto Obama’s onthuld

Eén reactie op “De Grand Canyon: wonderbaarlijk én gevaarlijk

 1. Petra

  Jongens, wat een schitterende foto’s! Hoeveel km/mile hebben jullie in het totaal gereden? We zijn de dagen nu aan het aftellen dat jullie weer gezond en wel op Schiphol staan.
  Vergokken jullie niet al jullie geld nog in Las Vegas?
  Dikke zoen en knuffel voor jullie allen.
  Tot zondag!!!!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.