De Obama’s zijn op vakantie, met de pers

Alleen gaat de pers simpelweg met ze mee. Wel handig, want ze hoeven zelf geen vakantiekiekjes te maken. De tientallen fotografen die ze op hun reis vergezellen maken er immers meer dan genoeg. De ‘First Family’ bezoekt de komende dagen de natuurparken Grand Canyon en Yellowstone.

Deze twee National Parks gelden als Amerika’s mooiste beschermde natuurparken. De afgelopen maand bezocht ik de Canyon ook, en daar krijg je zeker geen spijt van. Het is moeilijk voor te stellen hoe gigantisch groot de Grand Canyon wel niet is. Yellowstone staat nog op mijn lijstje.

Vandaar ook dat de familie Obama besloot een paar dagen door te brengen in deze gebieden. Bovendien doen foto’s van de president in Amerika’s natuurschatten het natuurlijk altijd goed.

Het scheelde ook dat de Obama’s zich al in west-Amerika bevonden. Om zijn hervormingen voor de gezondheidszorg aan de man te brengen organiseerde de president verschillende ‘townhalls’ in dit gedeelte van de VS. Veel – conservatieve – inwoners hier zijn sceptisch over de Democratische plannen.

Vandaar dat de president niet te lang met vakantie kan. De maand augustus is cruciaal voor zijn hervormingsplannen. Maar eenmaal bij de Grand Canyon zal de president ongetwijfeld even tot rust zijn gekomen:

Lees ook:“De plek die iedere Amerikaan moet zien”
Lees ook:‘Amerika’s mooiste geologische wonderen’
Lees ook:20 beste plaatsen om te bezoeken in Amerika
Lees ook:Een trip naar de States, live op Amerika.Blog.nl
Lees ook:Amerika’s natuurschatten worden niet vergeten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.