Wie bezocht er het Witte Huis?

Dat weten we binnenkort. President Obama is van plan alle namen te publiceren van mensen die het Witte Huis bezoeken. Zo weten journalisten precies met wie de regering overleg voert.

Amerikaanse media vroegen al langer om deze maatregel. Zeker gezien president Obama de “meest transparante overheid ooit” beloofde. Journalisten willen nu bijvoorbeeld weten welke bedrijven aan tafel zitten bij het hervormen van de gezondheidszorg.

De nieuwe maatregel is echter niet helemaal transparant. Zo is het Witte Huis verplicht de namen van bezoekers uiterlijk negentig dagen na hun bezoek te publiceren. Het kan dus zomaar zijn dat we over drie maanden pas weten welke CEO er vandaag zijn mening over bepaalde voorstellen gaf.

Toch is het een stap vooruit. Onder voorgaande presidenten, met name president Bush, was het vaak een raadsel wie wanneer het Witte Huis bezocht.

President Obama’s medewerkers zullen de bezoekerslijsten publiceren op een speciaal hiervoor aangemaakte website. Eerder deden ze zoiets al met details van alle overheidsuitgaven.

Lees ook:Clash tussen Witte Huis en BP dreigt
Lees ook:Voormalige kemphanen opnieuw bijeen
Lees ook:Wie zei wat op zondag, 16 augustus
Lees ook:De “vuile truc” van de Republikeinen
Lees ook:Wie wordt Obama’s VP?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.