Carter: Republikeinse partij handelt racistisch

Eens in de zoveel weken speelt dit onderwerp weer de kop op, zo ook nu. Volgens oud-president Jimmy Carter wordt de felle kritiek van Republikeinen gedreven door racisme. Een keiharde beschuldiging.

Volgens de oud-president kunnen sommige blanke politici het simpelweg niet hebben dat een Afro-Amerikaanse man president is: “Veel mensen vinden nog steeds dat een zwarte geen president hoort te zijn.”

Dat is nog eens duideiljke taal. De president doelt vooral op de enorme kritiek ten aanzien van president Obama’s hervormingsvoorstellen voor de gezondheidszorg. Tijdens diens speech richting het congres schreeuwde een Republikeinse politicus “u liegt” richting de president.

Ondertussen doet de – overigens Afro Amerikaanse – voorzitter van de Republikeinse partij de beschuldigingen af als onzin. Volgens hem speelt Carter, die van 1976 tot 1980 president was, een vuil politiek spelletje. Ook veel Democraten denken dat de zogenaamde race factor geen rol speelt in de Republikeinse kritiek op president Obama.

Maar de Amerikaanse media zijn bovenop het verhaal gedoken. Zo vroeg nieuwszender CNN zich af of de Verenigde Staten hun racistische roots wel achter zich hebben gelaten. Met andere woorden; is de kritiek van de Republikeinen criticism or racism?

Het Witte Huis wil ondertussen niets weten van de racistische beschuldigingen. Evenals tijdens de verkiezingen hebben Obama’s medewerkers totaal geen zin in een discussie over racisme.

Lees ook:President Obama: racisme speelt geen rol
Lees ook:McCain: Obama betrekt racisme bij verkiezingen
Lees ook:Wie zei wat op zondag, 20 september
Lees ook:Pelosi walgt van agressie richting president Obama
Lees ook:Carter: mijn presidentschap was een succes

0 reacties op “Carter: Republikeinse partij handelt racistisch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.