Wie zei wat op zondag; 8 november

De politieke sunday talkshows stonden deze week in het teken van de schietpartij op de legerbasis Fort Hood en de hervormingen omtrent de gezondheidszorg. Belangrijkste gast: senator Joe Lieberman.

Deze senator uit de staat Connecticut was een prominente Democraat. In 2000 was hij zelfs de vice-presidentskandidaat van Al Gore. Maar sinds een aantal jaar is hij onafhankelijk, iets dat Lieberman een belangrijke positie geeft.

Om de gezondheidszorg te hervormen zijn er namelijk 60 stemmen nodig in de 100-leden tellende Senaat. De Democraten hebben 58 senatoren, de Republikeinen 40. Twee senatoren, waaronder Lieberman, zijn onafhankelijk.

Gezien de Republikeinen fel tegen de Democratische voorstellen zijn is de steun van Lieberman cruciaal. De senator kan dus flink onderhandelen. Belangrijkste struikelbok: een publieke verzekeringsoptie, aangeboden door de overheid. Lieberman is tegen, en zijn stem kan weleens beslissend zijn.

Bekijk de uitzending van FOX News Sunday hieronder. Het laat goed zien wat voor een belangrijke rol Lieberman momenteel speelt.

Lees ook:Senator Lieberman is de gebeten hond
Lees ook:Wie zei wat op zondag; 1 november
Lees ook:Klimaatwetgeving momenteel “onmogelijk”
Lees ook:Hervormingen gezondheidszorg lopen eerste deuk op
Lees ook:“Een belangrijke stap voorwaarts”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.