President Obama reflecteert op zijn eerste jaar

Tijdens zijn trip aan Azië nam de president de tijd om interviews te geven aan alle grote nieuwszenders, zo ook aan CNN. Het onderwerp: zijn eerste jaar in het Witte Huis.

De president maakte één belangrijk punt: in het eerste jaar heeft hij slechts de “fundering gelegd” voor zijn verdere plannen. “We hebben het bloeden gestopt”, zei hij. Nu dit gebeurd is kan volgens president Obama “het echte werk” beginnen.

Zo zei de president dat hij op verschillende terreinen werd opgescheept met de erfenis van zijn voorganger, president George W. Bush. Hierdoor heeft hij veel campagnebeloftes nog niet kunnen inlossen. Zo is Guantanamo Bay nog steeds niet gesloten, is de oorlog in Irak nog niet beëindigd en is de economie nog niet hersteld.

Maar dat is volgens de president dus slechts “een kwestie van tijd”. Zo verwacht president Obama de oorlog in Irak de komende jaren wel beëindigd kan worden. Ook de economie heeft lang de tijd nodig om te herstellen, maar vanaf volgend jaar zullen we hier de eerste resultaten van zien.

Bekijk hier het interview met CNN:

Overigens zei de president ook dat hij “niets” aan een eventuele opvolger wil achterlaten. “Ik wil graag dat een nieuwe president met een schone lei kan beginnen”, een uitspraak die erop wijst dat president Obama over drie jaar op wil voor zijn herverkiezing.

———

Nieuw: Amerika.blog.nl op Twitter! Krijg dagelijks de belangrijkste berichten van deze blog via je Twitter-account. Ga naar twitter.com/raymondmens en meld je aan.

Lees ook:Komt er een einde aan de oorlog in Irak?
Lees ook:Obama wil volgend jaar weg uit Irak
Lees ook:Cheney: president Obama ontkent “oorlog”
Lees ook:President Obama’s speech in Oslo
Lees ook:2010: Een nieuw jaar, dezelfde blog, maar mét Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.