Hogesnelheidstreinen worden eindelijk realiteit

Wie weleens in Amerika gereisd heeft weet dat het openbaar vervoer daar niet altijd even goed geregeld is. Hoe kan het ook anders; de VS zijn een land van en voor auto’s. Maar daar komt verandering in.

Want van de stimuleringsmaatregelen die de economie weer op gang moeten brengen gaat acht miljard dollar naar het creëren van hogesnelheidstreinen. Tevens moeten alle grote steden middels de bouw van trajecten met elkaar verbonden worden.

Deze maand wordt er begonnen met de realisatie van deze ambitieuze plannen. Volgens het Witte Huis stimuleert dit niet alleen de kwakkelende economie, maar zorgt het er tevens voor dat het openbaar vervoer aan kwaliteit en aantrekkelijkheid toeneemt.

———

Nieuw: Amerika.blog.nl op Twitter! Krijg dagelijks de belangrijkste berichten van deze blog via je Twitter-account. Ga naar twitter.com/raymondmens en meld je aan.

Lees ook:VS blijven in de ban van winterweer
Lees ook:Volg amerika.blog.nl ook in april op Twitter
Lees ook:Blijf in december op de hoogte, via Twitter
Lees ook:Volg amerika.blog.nl op Twitter, ook in 2010
Lees ook:Het belangrijkste nieuws uit de VS, ook op Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.