Peiling: president Kennedy op Mount Rushmore

Uit een leuke peiling van CBS News en Vanity Fair blijkt dat president John. F. Kennedy van de Amerikanen als vijfde president een plaats verdient op het beroemde Mount Rushmore.

Van de ondervraagden zegt 29% dat de vermoorde president het verdient om te schitteren op het monument. De presidenten Ronald Reagan (20%) en Franklin D. Roosevelt (18%) volgden de Democraat respectievelijk op plaatsen twee en drie.

De huidige president, Barack Obama, werd ook nog redelijk vaak genoemd. Zo’n 16% ziet hem graag op de beroemde berg in South Dakota schitteren. Andere presidenten die redelijk vaak genoemd werden waren Dwight D. Eisenhower (6%) en Andrew Jackson (2%).

Op Mount Rushmore zijn de presidenten George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln uitbeitelt. Voor wie het zich serieus afvraagt: nee, er komt géén plek vrij.

———

Nieuw: Amerika.blog.nl op Twitter! Krijg dagelijks de belangrijkste berichten van deze blog via je Twitter-account. Ga naar twitter.com/raymondmens en meld je aan.

Lees ook:Ronald Reagan op Mount Rushmore?
Lees ook:Meer cijfers van CBS en Vanity
Lees ook:Trailer Spielberg’s “Lincoln” uit.
Lees ook:McCain (70): ik ben niet te oud
Lees ook:President Obama: doen wat juist is

0 reacties op “Peiling: president Kennedy op Mount Rushmore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.