Republikeinen steunen president Obama; grotendeels

President Obama’s beslissing om de komende zes maanden 30.000 extra militairen naar Afghanistan te sturen stemt veel Republikeinen tevreden. Al zijn er ook kritische geluiden, zo is senator McCain tegen een tijdschema voor het terugtrekken van alle troepen.

John McCain, vorig jaar nog in de race om zelf president te worden, zei op CNN dat het “tegenstrijdig is” te zeggen dat je de Taliban wil uitschakelen, en gelijktijdig zegt binnen drie jaar alle troepen terug te trekken.

Volgens de senator uit Arizona moet een terugtrekking gebaseerd worden op “de situatie op de grond”, en niet “uit één of ander vooraf in elkaar geknutseld schema.”

President Obama zei gisteren in zijn toespraak dat, hoewel hij dus meer militairen naar Afghanistan stuurt, hij in 2011 wil beginnen met een gefaseerde terugtrekking. Ook in Irak wordt er met een terugtrekking begonnen.

Senator McCain vond dit dus geen goed idee. Bekijk zijn reactie:

———

Nieuw: Amerika.blog.nl op Twitter! Krijg dagelijks de belangrijkste berichten van deze blog via je Twitter-account. Ga naar twitter.com/raymondmens en meld je aan.

Lees ook:“Terugtrekking uit Afghanistan niet zeker”
Lees ook:Komt er een einde aan de oorlog in Irak?
Lees ook:Amerikanen zetten vertrek uit Irak in
Lees ook:Irak: grootste terugtrekking sinds Vietnam
Lees ook:President Obama’s speech over Irak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.