Kijktip: Last Chance To See

Hoewel dit programma niet in het teken staat van de Verenigde Staten wil ik jullie toch even op deze serie wijzen. De documentaireserie Last Chance To See, van de BBC, komt namelijk uit op DVD en BluRay.

De presentator kennen we: Stephen Fry. Hij maakte enkele jaren terug de prachtige serie Stephen Fry in America, eerder al genoemd op deze site. Hierin bezocht hij alle vijftig staten van de VS in een Londense taxi.

Maar nu reist Fry in een nieuwe documentairereeks heel de wereld af op zoek bedreigde diersoorten. Zo reist de Britse komiek de Braziliaanse Amazone en de bossen van Madagascar af. Zo komen dieren als de Zeekoe en Witte Neushoorn, beiden met uitsterven bedreigd, onder andere aan bod.

Fry doet dit onder het mom van: dit is wellicht de laatste keer dat we deze diersoorten in het wild kunnen bewonderen. Hij maakt zijn reizen samen met fotograaf Mark Carwardine.

Hoewel de serie dit najaar al is uitgezonden op de BBC verschijnt het deze maand op DVD en Blu Ray. Een absolute aanrader voor iedereen die genoten heeft van Fry’s avonturen in Amerika. Bekijk hier de trailer van Last Chance To See:

———

Nieuw: Amerika.blog.nl op Twitter! Krijg dagelijks de belangrijkste berichten van deze blog via je Twitter-account. Ga naar twitter.com/raymondmens en meld je aan.

Lees ook:Zoon van Larry King in vaders voetstappen
Lees ook:Tip: Stephen Fry in America
Lees ook:Goed USA-cadeau: Stephen Fry in America
Lees ook:Komt er eindelijk vierde vervolg op Jurassic Park?
Lees ook:Sterren maken handig gebruik van Twitter

Eén reactie op “Kijktip: Last Chance To See

  1. Tom

    Fry heeft ook de prijswinnende 2 delige documentaire “The secret life of the manic depressive” gemaakt, doet mee in diverse tv-series (Bones, Blackadder), schrijft literaire verhalen, heeft aan diverse films meegewerkt (V for Vendetta, Eichmann, Alice in Wonderland), heeft audioboeken en tvseries ingesproken en ik geloof dat hij ook nog aardig kan zingen. Echt een allrounder die ook nog eens aardig uitblinkt in wat hij doet.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.