“Terugtrekking uit Afghanistan niet zeker”

Althans, de datum niet. President Obama zei in 2011 te willen beginnen met een gefaseerde terugtrekking uit het land. Maar de ministers Clinton (BuZa) en Gates (Defensie) zeggen dat dit “niet zeker” is.

Volgens de beide ministers, die te gast waren in twee verschillende politieke talkshows, is de einddatum van 2011 slechts “een intentie”. Mocht het geweld in Afghanistan toenemen blijven de Amerikanen mogelijk langer.

De uitspraken, hoewel logisch, doen president Obama geen goed. Hoewel hij vorige week bekend maakte 30.000 extra militairen naar het land te sturen, hamerde hij erop dat in 2011 begonnen wordt met een terugtrekking. Nu blijkt dit dus onzeker.

Overigens onderstreepten de ministers ook dat de einddatum van 2011 nooit een “plotselinge terugtrekking” van de Amerikaanse militairen uit Afghanistan is geweest. In dat jaar wordt er pas begonnen met een terugtrekking. De laatste troepen kunnen dus jaren later pas het land verlaten.

———

Nieuw: Amerika.blog.nl op Twitter! Krijg dagelijks de belangrijkste berichten van deze blog via je Twitter-account. Ga naar twitter.com/raymondmens en meld je aan.

Lees ook:Republikeinen steunen president Obama; grotendeels
Lees ook:Terugtrekking uit Afghanistan in werking gezet
Lees ook:Een fijne Thanksgiving van President Obama
Lees ook:President Obama’s speech over Afghanistan
Lees ook:President Obama geeft nieuwe orders voor Afghanistan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.