Vader van ‘ballonjongen’ krijgt 3 maanden cel

Richard Heene, de vader die verzon dat zijn zoontje in een luchtballon zat en daarmee heel de VS in zijn greep hield, moet voor straf 90 dagen de bak in. Terecht.

De vader verzon twee maanden terug dat zijn zoon in een ballon gekropen was, die vervolgens opsteeg. De ballon werd vervolgens live op de Amerikaanse televisie gevolgd. Met als grote cliffhanger: overleeft de jongen het?

Uiteindelijk overleefde hij het: de jongen zat namelijk ‘verstopt’ op zolder. Althans, dat deed de vader ons geloven. De jongen vertelde in een live-vraaggesprek op televisie later echter dat zijn vader het “voor de show” deed. Een zichtbaar geschokte vader kon dit verhaal niet meer recht praten.

De FBI stelde een onderzoek in naar het stel. Hieruit bleek dat de vader het verhaal verzonnen had omdat hij een televisiecarrière ambieerde. Eerder deden hij en zijn vrouw al eens mee aan de Amerikaanse versie van Jouw Vrouw Mijn Vrouw.

Deze carrière zit er dus niet meer in. Sterker nog, de man mag zelfs gewoon zijn huidige baan blijven uitvoeren. Hij mag 60 dagen de cel verlaten om overdag als bouwvakker te werken. Bekijk hier de uitspraak, uiteraard ook live te volgen op de Amerikaanse tv:

———

Nieuw: Amerika.blog.nl op Twitter! Krijg dagelijks de belangrijkste berichten van deze blog via je Twitter-account. Ga naar twitter.com/raymondmens en meld je aan.

Lees ook:“Ik geloofde echt dat hij in die ballon zat”
Lees ook:Toch onderzoek naar ‘ballonjongetje’
Lees ook:Heeft het ‘ballonjongetje’ zijn vader verraden?
Lees ook:Het is traditie, maar toch…
Lees ook:Vermiste jongen wordt teruggevonden in eigen kelder

0 reacties op “Vader van ‘ballonjongen’ krijgt 3 maanden cel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.