“Het was een Nederlander”

De verijdelde aanslag in het vliegtuig dat van Amsterdam naar Detroit onderweg was is nog steeds groot nieuws in de VS. Met als belangrijkste punt: de heldendaden van de passagiers die aan boord waren.

De actie van de Nigeriaanse man, die door het Witte Huis wordt bestempeld als een poging tot terrorisme, wordt breed uitgemeten in de Amerikaanse pers. Vooral passagiers worden aan het woord gelaten. Stuk voor stuk beschrijven ze de panieksituatie in het Delta-vliegtuig.

Documentairemaker Michael Moore, afkomstig uit de buurt van Detroit, schreef na het uitlekken van het nieuws op zijn Twitter dat de aanwezige passagiers “helden waren”. “Enkele inwoners van Detroit hebben de aanslag voorkomen. Hulde!” Later voegde hij hier echter aan toe; “Het bleek een Nederlander te zijn. Motown kwam pas later om de hoek kijken…”

Bekijk hier een reportage van FOX News met ooggetuigenverslagen:

———

Lees ook:Moore is terug met een nieuwe docu
Lees ook:Nederland is even wereldnieuws
Lees ook:Zijn we elf september vergeten?
Lees ook:Geen vakantie voor president Obama
Lees ook:Afghanistan, Irak, en Jemen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.