Nederland strijdt voor legalisatie marihuana

Althans, het dorp Nederland in de Amerikaanse staat Colorado. Het dorp wil een referendum houden over de legalisatie van de drug.

Nederland bevindt zich in het zuiden van de schitterende staat Colorado en telt ongeveer 1500 inwoners. Het dorp wil dat marihuana gelegaliseerd wordt voor al hun inwoners. Omdat genoeg mensen de petitie getekend hebben kan er in april een referendum gehouden worden.

“We hebben een lange traditie van een tegencultuur”, aldus Marci Wheelock, die in het bestuur van de stad zit. “Iedereen kan hier naartoe verhuizen en doen wat ze willen. Buren bemoeien zich hier ook niet met elkaar”, voegt ze eraan toe.

Nederland staat er bij veel inwoners van Colorado om bekend een nogal vreemde stad te zijn. Zo worden er jaarlijk allerlei rare festivals gehouden, zoals de Frozen Dead Guy Days. Hierbij worden heuse doodskist-races gehouden.

Lees ook:De inwoners van Colorado maken zich niet dik
Lees ook:West-Amerika is het gelukkigst
Lees ook:“Natuurlijk laten ze ons vallen…”
Lees ook:Zware klap voor homo-emancipatie in Maine
Lees ook:Het blijft genieten in Montana

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.