Vrouwelijke gouverneur voor Californië?

De kans hierop wordt langzaam maar zeker iets groter. Bij de Republikeinse voorverkiezingen leidt Meg Whitman, voormalige CEO van eBay, comfortabel.

Uit een nieuwe peiling blijkt dat 53% van de Republikeinen van plan is op haar te stemmen, terwijl tegenstander Steve Poizner blijft hangen op 29%. Wint Whitman, dan wordt ze de Republikeinse gouverneurskandidaat.

Toch moet er nog heel wat gebeuren wil Whitman ook echt gouverneur van Californië worden. Uit dezelfde peiling blijkt namelijk dat ze het nipt zou verliezen van haar Democratische tegenstander Jerry Brown: 44% tegen 38%.

Deze uiteindelijke tweestrijd vindt plaats in november, wanneer er congres- en gouverneursverkiezingen zijn. De huidige gouverneur van Californië, Arnold Schwarzenegger, mag zich na twee termijnen niet meer verkiesbaar stellen.

Lees ook:Campagne van Whitman in grote problemen
Lees ook:Nieuw dieptepunt in politieke strijd Californië
Lees ook:Senaatskandidate Californië in ziekenhuis
Lees ook:Dollars vliegen rond in verkiezingsstrijd Californië
Lees ook:‘Republikein ook favoriet als gouverneur’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.