Eerste ronde omtrent homohuwelijk afgerond

Californië blijft worstelen met het homohuwelijk. Gisteren rondde het Hof in de staat de eerste ronde van gesprekken af omtrent de legaliteit van Proposition 8, een wet die dit huwelijk verbiedt.

Tijdens de verkiezingen van november 2008 stemden de inwoners van the Golden State in een referendum voor Prop 8, waardoor het homohuwelijk verboden werd.

Jammer maar helaas voor de 18.000 homoseksuele stellen die inmiddels een huwelijk hadden laten voltrekken sinds het in juni 2008 legaal werd verklaard door hetzelfde Hof in Californië.

Volgens mensenrechtenorganisaties is Prop 8 discriminerend. Conservatieve politici menen echter dat het huwelijk als een verbond tussen een man en een vrouw vastgelegd mag worden, waardoor homo’s buiten de boot vallen.

Mogelijk volgt deze zomer al een uitspraak over de legaliteit van Prop 8. Hoe dan ook zal het gevecht hier niet eindigen; verwacht wordt dat de strijd om het homohuwelijk zijn weg zal vinden naar het federale Hooggerechtshof van de VS in Washington.

Lees ook:Strijd om homohuwelijk nog lang niet ten einde
Lees ook:Zware klap voor homo-emancipatie in Maine
Lees ook:New York laat homohuwelijk aan zich voorbij gaan
Lees ook:Huckabee strijdt tegen het homohuwelijk
Lees ook:Waarom het homohuwelijk er niet komt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.