Washington rouwt om senator Stevens

Amerikaanse politici, waaronder oud-president Bush en president Obama, hebben hun medeleven betuigd aan de nabestaanden van de overleden senator Ted Stevens. Hij kwam gisteravond om door een vliegtuigongeluk in zijn thuisstaat Alaska.

Het kleine vliegtuig waarin Stevens zat stortte neer in het zuiden van de staat. Naast Stevens kwamen nog vijf andere mensen om. Vier passagiers overleefde de crash.

Dat Stevens de crash niet overleefde is allesbehalve verwonderlijk; hij was immers 86 jaar oud. Pas in 2008 nam hij, na veertig jaar trouwe dienst, afscheid van de Amerikaanse Senaat. Hiermee is hij de langstzittende Republikeinse senator ooit.

In de zomer van 2008 plaagden meerdere schandalen de senator. Vlak voor de verkiezingen werd hij hiervoor veroordeeld, waarna zijn zetel nipt werd veroverd door zijn Democratische tegenstander. Enkele maanden later werd de Republikein alsnog vrijgesproken.

President Bush noemde Stevens een “gerespecteerde vriend”, en condoleerde zijn familie namens hemzelf en zijn vrouw. President Obama deed hetzelfde, en roemde vooral de jaren dat Stevens in het leger diende.

Lees ook:Palin jaagt op Senaatszetel van Alaska
Lees ook:President Obama krijgt extra steun in het Congres
Lees ook:Redt Schwarzenegger Kevin Cooper?
Lees ook:Senator Brown neemt geen enkel risico
Lees ook:Gezocht: nieuw lid van de ‘Supreme Court’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.