Schokkend aantal Amerikanen leeft in armoede

Uit nieuwe onderzoeken blijkt dat één op de zeven mensen in de VS momenteel in armoede leeft. Dit is het hoogste aantal sinds de jaren ’60.

Uit het Cencus-rapport, een enorm volksonderzoek dat één keer in de tien jaar plaatsvindt, blijkt dat 43,6 miljoen Amerikanen in armoede leven. Oftewel: 14,3%. De economische recessie zou hier hoofdschuldige aan zijn.

Tevens steeg het aantal inwoners zonder ziektekostenverzekering naar 16,7%, oftewel 50,7 miljoen mensen. De zorghervormingen die president Obama doorvoerde hebben nog geen effect gehad, veel maatregelen treden immers pas de komende jaren in werking.

Het Witte Huis reageerde op het schokkende rapport door te stellen dat hun herstelwerkzaamheden pas “net begonnen” zijn. Toch zullen de Republikeinen deze cijfers, zo vlak voor de tussentijdse congresverkiezingen, vast en zeker gebruiken om te wijzen op president Obama’s “falende beleid”.

Lees ook:Zuiden van Amerika blijft het armst
Lees ook:Gangs groeien in populariteit
Lees ook:Niet minder zorghervormingen, maar méér
Lees ook:Groot deel van Amerikanen doet mee aan volkstelling
Lees ook:‘VS bereiden aanval op Iran voor’

Eén reactie op “Schokkend aantal Amerikanen leeft in armoede

  1. Silversem

    Als, door het op grote schaal bijdrukken van dollars, de inflatie echt schrikbarende vormen aan gaat nemen, dan staat de Amerikanen nog heel wat te wachten. De armsten worden altijd als eerste getroffen, helaas.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.