Ordinaire familieruzie bij de Reagans

Omdat Ron Reagan in zijn nieuwe boek beweert dat zijn vader al alzheimer had toen hij nog president was, heeft zijn broer hem – middels de media – keihard aangepakt.

Ron schrijft in zijn boek dat er in 1983 al “iets mis was” met zijn vader. “Ik kon het niet benoemen”, zegt Ron. “Toch weet ik achteraf wat het was: alzheimer.” Het boek komt uit ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van Reagan.

Zijn vader, Ronald Reagan senior, was president van 1980 tot 1988. In 1994 bracht de voormalige president naar buiten dat er bij hem alzheimer was geconstateerd, hij was toen 83 jaar oud. Sindsdien leefden de voormalige president en zijn vrouw Nancy een teruggetrokken bestaan. Reagan overleed in 2004.

In een reactie op het boek stelt de Reagan Presidential Library, dat het woord voert namens zijn vrouw Nancy, dat er bij de president nog geen alzheimer geconstateerd was toen hij nog in het Witte Huis woonde.

Een andere zoon van de president, Michael Reagan, reageert een stuk feller. “Mijn broer is een beschaming”, zo stelt hij. “Mijn broer was al een beschaming voor mijn vader toen hij nog leefde, en nu is hij dat nog.”

Overigens geeft Michael ook een eigen boek uit, en presenteert hij een rechts radioprogramma. Moeten beide heren hun vader niet eren door hun familieruzies binnenskamers uit te vechten? Ik denk het wel.

Lees ook:‘Zoon van Reagan wil boekjes verkopen’
Lees ook:Herinneringen aan president Reagan
Lees ook:Obama biedt excuses aan richting Nancy Reagan
Lees ook:Nieuw boek: Reagan was er slecht aan toe
Lees ook:Jeb Bush zet z’n familietraditie voort

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.