President Obama over de situatie in Egypte

Bekijk president Obama’s volledige toespraak – die live op de Amerikaanse televisie werd uitgezonden – over de explosieve situatie in Egypte.

De opstand in het Midden Oosten – naast Egypte ook in Tunesië – houdt Amerikaanse media flink in zijn greep. Zijn de opstanden de “democratische droom” waar president Bush het tijdens zijn ambtstermijnen altijd over had? Het zou zomaar kunnen.

Duidelijk is in ieder geval dat de reactie van het Witte Huis tot nu toe terughoudend is; de banden met de Egyptische president Mubarak waren immers altijd sterk. Hoewel Obama sprak over “luisteren naar de protestanten” is zijn reactie tot nu toe mild.

Bekijk president Obama’s reactie:

Lees ook:“Mubarak moet mensenrechten accepteren”
Lees ook:President Obama belt met astronauten
Lees ook:Kritiek op Libië; maar niet op Khadaffi
Lees ook:“Machtswisseling in Egypte”
Lees ook:Kandidaten lijken reddingsplan van Congres te steunen

Eén reactie op “President Obama over de situatie in Egypte

  1. rudiger Verbuyst

    Als Oblablablama de Air Farce One naar Noord Afrika en het Midden Oosten stuurt kan die daar al de Diktators die door de VS al Decenialang gesteund worden oppikken en naar de VS brengen. Vrijheid voor alle wereldburgers is een burgerrecht en de VS moet er met zen pollen vanaf blijven!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.