Witte Huis: Mubarak gewoon in Egypte

Sinds zijn aftreden doen de wildste geruchten de ronde over Hosni Mubarak; van een verblijf in Duitsland tot een comateuze toestand. Volgens het Witte Huis klopt er niets van deze “roddels”.

Volgens het Witte Huis is de voormalige Egyptische president “gewoon” in de badplaats Sharm el-Sheikh. Zijn familie heeft hier een groot vakantiehuis.

Maar Egyptische media, waaronder de krant Al-Masry Al-Youm, meldden dit weekend dat de president wellicht in een coma geraakt zou zijn. Tijdens het opnemen van zijn laatste speech, waarin hij nog weigerde af te treden, zou Mubarak twee keer zijn flauwgevallen.

Hoewel er al jarenlang wordt beweerd dat de oud-president aan kanker lijdt is dit nooit bewezen. Geruchten over een comateuze toestand lijken overdreven, meent ook het Witte Huis tegenover de Washington Post. Gisteren ontkende de Duitse regering ook al dat Mubarak in een spa in Duitsland verblijft.

Toch hebben bronnen in Sharm el-Sheikh Egyptisch media verteld dat Mubarak de badplaats inmiddels per vliegtuig heeft verlaten. Het laatste gerucht: de oud-president is in Abu Dhabi. Wordt vervolgd.

Lees ook:“Mubarak moet mensenrechten accepteren”
Lees ook:“Machtswisseling in Egypte”
Lees ook:‘Relatie VS met Midden-Oosten verslechterd’
Lees ook:‘VS laten Mubarak vallen’
Lees ook:President Obama over de situatie in Egypte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.