Peiling: “0% zwarte kiezers van plan op Romney te gaan stemmen”

Een interessante statistiek voor de Republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney in een peiling van woensdag, precies 0% van de zwarte kiezers is van plan op hem te gaan stemmen in november. Maar liefst 94% wil Obama in het Witte Huis, en 6% weet het nog niet.

Het percentage zwarte kiezers op Republikeinse kandidaten is al decennia aan een gestage daling bezig, de laatste keer dat een Republikein meer dan 15% van de stemmen van zwarte kiezers kreeg was in 1960, toen 32% Richard Nixon boven John F. Kennedy prefereerde.

Obama’s tegenstander in 2008, Senator John McCain, wist nog ongeveer 5% van de zwarte kiezers achter zich te krijgen. Overigens ligt Romney wel ruim voor bij andere belangrijke kiezersgroepen, zoals ouderen, blanke mannen en plattelandsbewoners.

Lees ook:Clinton en Romney leiden in New Hampshire
Lees ook:Erop of eronder voor McCain
Lees ook:Peiling: Republikeinen op voorsprong in Massachusetts
Lees ook:Giuliani behoudt leiding in nieuwe peiling
Lees ook:Kennedy-familie verdeeld over steun

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.