Kan Romney het tij nog keren?

Mitt Romney (l) en Paul Ryan tijdens een camagnestop (bron: monkeysz_uncle)

Nog 43 dagen tot de verkiezingen en 10 dagen tot het eerste tv-debat.

Na een campagne-week “from hell”, waarin Mitt Romney fout op fout stapelde en zijn campagne het middelpunt van het nieuws was in plaats van het nieuws maakte, is het voor Romney en de zijnen even diep ademhalen, slikken en er dan weer tegenaan gaan. De peilingen laten zien dat President Barack Obama in een aantal cruciale staten een voorsprong heeft genomen, maar er zijn al wel grotere verrassingen geweest in de snelkookpan die de Amerikaanse presidentsverkiezingen in de laatste weken is.

De afdeling campagnespotjes op het hoofdkwartier van Romney in Boston heeft er in ieder geval nog wel zin in, getuige een spotje dat op zondag werd vrijgegeven en dient om President Obama weg te zetten als slapjanus. Er werd hiervoor gebruik gemaakt van een citaat uit het nieuwe boek van Watergate-verslaggever Bob Woodward, die verhaald hoe tijdens een telefoongesprek over de begrotingsonderhandelingen, de Democratische leiders in het congres President Obama op “mute” zetten en doorgaan met hun bespreking zonder verder nog acht te slaan op de President. Huis-leider Nancy Pelosi reageerde meteen door te stellen dat de gebeurtenis volledig uit de context is getrokken.

Ook Romneys echtgenoot Ann werd weer ingezet. Dit maal verscheen ze bozig op de tv om de Republikeinen op te roepen weer als één man achter haar man te gaan staan en zo de toekomst van hun kinderen veilig te stellen. De verwachting is dat ook de bij Republikeinse “hardliners” populaire running mate van Romney, Paul Ryan, weer meer van stal zal worden gehaald om het vuur in de achterban op te poken.

De Romney-campagne hamert nog steeds op het eerste debat als een mogelijkheid om de strijd weer in evenwicht te krijgen. Tot nu toe lukt dat nog niet al te best, afgelopen weekend gaf Romney zijn veelbesproken belastingaangifte over 2011 vrij. Romney betaalde over dat jaar 14.1 procent Federale belasting (hij verdiende in 2011 bijna 22 miljoen dollar, allemaal winst op investeringen), een percentage dat hij slechts bereikte door zijn giften aan de Mormoonse kerk niet af te trekken, terwijl dat wel is toegestaan en hij dit in de voorgaande jaren ook gewoon deed. Dit voedt uiteraard weer speculaties dat Romney de boel achteraf heeft aangepast om niet in flagrante strijd te handelen met zijn eerdere bewering dat hij nooit minder dan 14% belasting betaalde.

Zie hieronder voor het spotje “Mute Button” van Romney:

Lees ook:Romney komt met (zoveelste) commercial
Lees ook:Obama vs. Romney: the battle of the Ad’s
Lees ook:Media zijn het zat: Smerige campagne moet ophouden!
Lees ook:Romney bindt strijd aan met homohuwelijk
Lees ook:Romney lanceert opnieuw reclamespotje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.