Seattle voert hoogste minimumloon van Amerika in

Een historische dag voor Amerika en de stad Seattle. Daar is gisteren een minimumloon van 15 dollar (11 euro) ingevoerd en daarmee ligt het minimumloon in Seattle nu dubbel zo hoog als in grote delen van de rest van Amerika.

De onorthodoxe wet is een reactie op de groeiende ongelijkheid in Amerika. Seattle is een stad waar de economie het momenteel zeer goed doet en met deze maatregel wil de burgemeester er voor zorgen dat ook de minder bedeelden in Seattle hier profijt van hebben.

Er is echter ook kritiek op het plan van lokale ondernemers die de huidige situatie een “tijdelijke bubbel” noemen. “De huidige groei blijft niet aanhouden, er komen nu wel veel banen bij in de regio maar uiteindelijk zal dat stoppen en leidt deze maatregel tot inflatie waar de consument het slachtoffer van gaat worden”, aldus Tom Douglas, die een lokaal restauratiebedrijf runt.

De verwachting is dat andere steden, waaronder Chicago, San Francisco en San Diego het voorbeeld zullen volgen en ook de minimumlonen binnenkort gaan verhogen. Ondertussen kijken economen met grote nieuwsgierigheid naar het effect dat de maatregel zal hebben op de economie van de stad, aangezien een dergelijk drastische maatregel met betrekking tot het minimumloon niet eerder is genomen door een grote stad als Seattle.

Lees ook:20 beste plaatsen om te bezoeken in Amerika
Lees ook:Mag Chicago de Spelen organiseren?
Lees ook:President Obama reist toch af naar Kopenhagen
Lees ook:Texas snelst groeiende staat in VS
Lees ook:West-Amerika is het gelukkigst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.