Zuidelijke staten kampen met immigranten crisis

De zuidelijke staten van Amerika kampen met een zware immigranten crisis. Duizenden kinderen zijn de afgelopen maanden zonder ouders de grens met Mexico overgekomen en de lokale autoriteiten spreken over een humanitaire crisis.

Afgelopen zaterdag werden 367 kinderen in Texas onderschept en naar Arizona gebracht. Op vrijdag waren dit er 432 en ook vandaag worden er weer tussen de 300 en 400 kinderen verwacht. Geen van de kinderen wordt begeleid door een ouder.

Amerika kampt al tientallen jaren met migranten die de grens met Mexico proberen over te steken en de afgelopen jaren is het aantal dat hierin slaagt sterk afgenomen. De migrantengolf van onbegeleide kinderen is echter een nieuw fenomeen dat veel problemen oplevert. “De immigratie faciliteiten zijn namelijk niet gebouwd voor kinderen en kunnen deze hoeveelheden niet aan”, aldus de gouverneur van Arizona.

De kinderen komen voornamelijk uit Centraal-Amerika waar veel armoede heerst en het drugsgeweld steeds heviger wordt, veel mensen helpen hun kinderen over de grens omdat zij weten dat de kans kleiner is dat zij gedeporteerd zullen worden als ze minderjarig zijn.

Bron: L.A. Times

Lees ook:Nationale Garde naar grens met Mexico
Lees ook:Senatoren: Nationale Garde naar de grens
Lees ook:‘Latino’s verlaten Arizona vanwege immigratiewet’
Lees ook:President trekt stekker uit hightech-grensbewaking
Lees ook:Immigratie, wie is het strengst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.