Schietpartijen eisen elke week twee kinderslachtoffers

Elke week sterven er in Amerika gemiddeld twee kinderen als gevolg van een schietpartij. Dat cijfer ligt 61% hoger dan de officiële overheidsstatistieken laten zien, maar dit komt volgens onderzoekers omdat de autoriteiten deze schietpartijen vaak onder een andere noemer archiveren.

Everytown for Gun Safety begon vorig jaar na de dodelijke schietpartij in Newtown – waar in december 2012 20 kinderen omkwamen bij een schietpartij – een onderzoek van één jaar om in kaart te brengen hoeveel kinderen jaarlijks het slachtoffer zijn van schietpartijen.

Volgens het onderzoek waren er gedurende deze periode 100 schietpartijen waarbij een kind om het leven kwam. In de meeste gevallen waren het kinderen die aan het spelen waren met een geladen geweer. Veel van deze ongelukken worden echter bestempeld als zelfmoord of moord waardoor het vaak onduidelijk is hoeveel van dit soort dodelijke ongelukken met kinderen er precies plaatsvinden.

“Mensen moeten de echte cijfers onder ogen zien. Misschien dat wapeneigenaren dan eindelijk hun geweer vaker ‘op slot doen’ en niet geladen laten liggen”, aldus één van de onderzoekers.

Een andere onderzoekster voegde toe: “Er zijn zelfs studies die analyseren wat de gevaren zijn van een kind en een ijskast…maar aan dit probleem wordt niks gedaan omdat de wapenlobby nu eenmaal alles tegenhoudt.”

Bron: USA Today

Lees ook:In Florida kan je maar beter niet lopen
Lees ook:Veel schietpartijen in Chicago tijdens 4 juli weekend
Lees ook:Ook de kids gaan mee op campagne…
Lees ook:NASA schiet Toyota te hulp
Lees ook:‘Al 34 doden door Toyota’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.