New York wil einde maken aan metro-artiesten

New_York_City_subway_(2011)_IMG_3927

De metro van New York staat erom bekend: muzikanten of acrobaten die bij een halte een metrocoupé instappen en wat geld hopen te verdienen. Volgens de wet is dit alleen verboden en de politie van New York wil er nu dan ook een einde aan maken.

Dit jaar zijn er al 240 mensen gearresteerd voor het overtreden van deze regel, terwijl dit er vorig jaar maar 40 waren. Dit komt omdat de politie er dit jaar meer aandacht aan besteed dan voorheen. “Het is geen zwaar misdrijf, maar het is wel verboden en kan indirect wel leiden tot onveilige situaties in ons metrosysteem”, aldus een politieagent.

De artiesten zelf zijn begrijpelijkerwijs niet blij met de nieuwe maatregelen terwijl het onder de forenzen die elke dag de metro pakken tot gemengde reacties leidt: “Ik vind het zelf altijd maar storend, het wordt altijd zo druk dan”, aldus een vrouw die dagelijks de metro pakt in New York.

Maar er is ook kritiek van organisaties die zich focussen op het beleid van politiekorpsen. Zo zegt de woordvoerster van het Communities United for Police Reform: “Dit heeft totaal geen nut. Je arresteert arme jongeren die een positieve bijdrage willen leveren met het risico dat ze nu wel criminele activiteiten gaan oppakken. De agenten kunnen beter echte criminelen gaan vangen”

Bron: USA Today

Lees ook:Klopjacht naar terrorist in volle gang
Lees ook:Washington Post: Obama verkoopt inhoudloze plannen
Lees ook:Time Magazine shockeert met omslag
Lees ook:Republikeinen richten vizier op Hillary
Lees ook:Honolulu probeert daklozenplaag in toom te houden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.