Apple presenteert nieuwe iPhone 5

Marketingdirecteur Phil Schiller van Apple presenteert de iPhone 5

Het is een beproefd recept de laatste jaren bij de lancering van een nieuw Apple-product. Eerst lekken er enkele geruchten uit, daarna worden er enkele specificaties bekend gemaakt, vervolgens wordt tijdens een groots opgezette media-presentatie het product onthuld en ligt het enkele dagen later al in de winkel. Eerder vanavond was het weer zo ver, aanleiding was de nieuwe iPhone 5, die al volgende week vrijdag in Amerika in de winkel zal liggen.

De iPhone 5 zal zijn uitgerust met het nieuwe besturingssysteem iOS6 en is een stuk dunner en langer dan zijn voorgangers. Daarnaast worden er een nieuwe processor en een verbeterde batterij toegevoegd. Een andere vernieuwing is de toevoeging van 3 microfoons, die nodig schijnen te zijn om geluid natuurlijk te laten klinken. Hij zal vanaf $199 te koop zijn.

Er komen ook veel nieuwe accesoires uit, zoals state of the art oordopjes en een vernieuwde oplader. Eerder was al bekend dat de iPhone niet meer geleverd zal worden met Google Maps, maar met een door TomTom gefabriceerde eigen navigatie App. Komende herfst zal ook een nieuwe generatie van de muziekspeler iPod uitkomen.

Na de presentatie van de nieuwe producten trad de bekende Amerikaanse band Foo Fighters op.

Wanneer de iPhone 5 naar Nederland komt, is nog niet bekend.

Lees ook:Uiteraard: Apple scoort met nieuwe iPhone
Lees ook:Nieuwe apps voor de iPad (en iPhone)
Lees ook:‘iPhone 4 verschijnt nog dit jaar’
Lees ook:Waar komt Apple mee aanzetten?
Lees ook:Politie neemt gevonden iPhone in beslag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.