Duizenden inwoners van Detroit afgesloten van stromend water

Camden_NJ_poverty

Het zijn zware tijden voor de inwoners van Detroit. De stad die één jaar geleden failliet ging kampt met veel armoede en vooral de mensen in de sloppenwijken hebben het zwaar. De afgelopen weken zijn duizenden mensen uit achterstandswijken van stromend water afgesloten omdat zij hun rekeningen niet konden betalen. Volgens de VN is dit in strijd met de mensenrechten.

Catarina de Alberquerque, één van de VN-onderzoekers die de situatie bekeek, is kritisch op de werkwijze van de stad Detroit: “Een maatregel als deze is alleen gerechtvaardigd als er bewijs is dat de mensen het geld wel hebben, maar weigeren te betalen. Daar is hier geen sprake van. Deze mensen hebben het geld niet.”

Ook politicus John Conyers is boos over de gang van zaken: “De mensen in Detroit hebben hun waterkosten met 116% zien stijgen. Daarnaast is er een grote crisis gaande waar deze mensen weinig aan kunnen doen maar waar zij wel door geraakt zijn in hun portemonnee. Als ze nu geen toegang hebben tot schoon drinkwater dan ontstaan er grote gezondheidsproblemen waar de stad grote problemen mee gaat krijgen in de toekomst.”

Ondertussen hebben veel van de getroffen mensen alweer stromend water, dit komt echter voornamelijk omdat zij in samenwerking met de stad Detroit een lening zijn aangegaan om zo de rekeningen van hun water te kunnen betalen. Volgens critici is dit echter omslachtig en doet de stad er beter aan als zij de kosten voor het gebruik van schoon drinkwater omlaag weten te krijgen.

Lees ook:Watertekort bedreigt stad in Arizona
Lees ook:Is het einde van Detroit nabij?
Lees ook:Hillary woedend op Obama
Lees ook:Clinton presenteert plan voor universele gezondheidszorg, opnieuw
Lees ook:Obama’s overwinningsfeest staat al in de steigers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.