Starbucks gaat opleidingen betalen voor personeel

Het bedrijf Starbucks geeft al haar personeel de mogelijkheid om een opleiding te volgen aan de Arizona State University. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat een groot bedrijf een dergelijke constructie op zet.

In Amerika zijn er ongeveer 135,000 mensen werkzaam bij Starbucks. Iedereen die van de regeling gebruik wil maken moet wel minimaal 20 uur werken per week en heeft ook een cijferlijst van de middelbare school nodig die voldoende is voor toelating tot de universiteit.

Baristas die al twee jaar hebben gestudeerd in het verleden krijgen alles vergoed, werknemers die nooit hebben gestudeerd krijgen de helft vergoed. Het is uniek omdat werknemers geen jarenlange ervaring binnen het bedrijf hoeven te hebben en ook niet verplicht worden om na hun toelating te blijven werken bij Starbucks.

De keuze voor de Arizona State University is een bewuste, het is namelijk een universiteit die een groot voorvechter was van online lessen en is qua online aanbod één van de grootste in Amerika.

Bron: New York Times

Lees ook:Starbucks stapt over op alcohol
Lees ook:Amerika’s beste universiteit: Harvard
Lees ook:Ex-geïnterneerde Japanner krijgt na 72 jaar zijn diploma
Lees ook:Vrouw klaagt werkgever aan vanwege drukke autowegen
Lees ook:Amerika’s grootste bedrijven maken forse winsten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.