Vrouw klaagt werkgever aan vanwege drukke autowegen

Een opvallende rechtszaak in de staat New Jersey. Daar klaagt een vrouw haar werkgever aan omdat deze weigerde haar werktijden aan te passen. Andrea DeGerolamo moest hierdoor vaak tijdens spitsuur rijden en haar werkgever wist dat ze hier angstaanvallen van kreeg.

DeGerolamo werd vorige maand ontslagen bij het bedrijf Fulton Financial. Volgens haar advocaat was dit het gevolg van de moeite die DeGerolamo deed om iets aan haar situatie te doen. Het komt volgens hem dan ook neer op discriminatie.

In 2007 begon DeGerolamo met werken bij Fulton Financial maar in 2012 moest ze noodgedwongen thuis blijven omdat ze depressief was. Daarnaast kreeg ze angstaanvallen en deze waren het hevigst wanneer ze op drukke wegen reed. Een dokter bevestigde haar klachten en bij terugkeer paste het bedrijf haar schema aan.

Dit was echter maar voor een korte periode, en vlak daarna kreeg ze haar oude schema weer terug. Ondertussen waren veel werkzaamheden aan andere werknemers weggeven waardoor ze al snel overbodig werd en in mei uiteindelijk werd ontslagen.

Het bedrijf zelf wil nog niet op de zaak ingaan.

Bron: USA Today

Lees ook:Eindredacteur New York Times ontslagen
Lees ook:73-jarige man ontslagen voor weggeven van eten aan zwerver
Lees ook:Bankroet voor MGM; doorstart mogelijk
Lees ook:Romney ontslaat illegale klusjesmannen
Lees ook:Toyota hangt miljoenenboete boven het hoofd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.