Politicus in Arizona past naam aan tot onvrede van concurrentie

Een opvallende ontwikkeling in de staat Arizona. Daar heeft een politicus zijn naam aangepast om zodoende beter in de smaak te vallen bij de stemgerechtigden met een Spaanstalige achtergrond. De concurrentie is niet te spreken over deze nieuwe strategie.

In het zogeheten zevende district van Arizona is er een hevige strijd aan de gang om Ed Pastor te vervangen, de afgevaardigde van het district die binnenkort met pensioen gaat. Scott Fistler stelde zich kandidaat en doet er alles aan om stemmen te pakken.

Zo werd de Republikein halverwege de campagne een Democraat en besloot hij zijn naam te veranderen in ‘Cesar Chavez’. Zodoende hoopt hij meer kans te maken in het district dat voor 50% uit Latino’s bestaat en altijd stemt op Democraten. Hierop besloot Alejandro Chavez, kleinzoon van Cesar Chavez (in de jaren negentig een bekend burgerrechtenactivist in Amerika), een rechtszaak te beginnen tegen Fistler-Garcia om hem te verbieden de naam van zijn bekende opa aan te nemen.

Tot slot zou Fistler ook gesjoemeld hebben met handtekeningen voor zijn campagne, en zou meer dan de helft van de handtekeningen afkomstig zijn van mensen die niet eens stemgerechtigd zijn in het district waar hij meedoet. Fistler-Chavez, zegt echter zich geen zorgen te maken en voegt eraan toe: “Mensen doen net alsof ik de naam van de paus steel.”

Bron: Washington Post

Lees ook:De tijd dringt voor Bloomberg
Lees ook:Waagt Giffords gooi naar Senaat?
Lees ook:McCain opent de aanval op Spaanse kiezers
Lees ook:Arizona dreigt het licht uit te doen in L.A.
Lees ook:‘Obama vertrouwde Biden niet’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.