Obama ondertekent nieuwe wet voor bescherming homoseksuelen

Een doorbraak voor homoseksuelen en transgenders in Amerika. Binnenkort zal president Barack Obama een wet ondertekenen die het bedrijven die samenwerken met de overheid verbiedt om werknemers te ontslaan vanwege hun geaardheid.

Het is een wet waar al lange tijd vraag naar is vanuit de homoseksuele gemeenschap, voorlopig is er landelijk namelijk geen wet die het discrimineren op basis van geaardheid verbiedt. Wel zijn er 21 staten die op lokaal niveau een anti-discriminatie wet hebben ingevoerd, maar in de overige 29 staten is het volgens de wet niet verboden om werknemers op basis van hun geaardheid te ontslaan.

Daar moet met de aankomende wet een einde aankomen, hoewel het nog niet alle bedrijven omhelst zal 20% van de Amerikaanse bedrijven onder deze regeling vallen omdat zij direct met de overheid in contact staan. Naar schatting zou deze wet bescherming bieden aan zo’n elf miljoen homoseksuelen.

Republikeinen zijn kritisch en beweren dat Obama op deze manier geld hoopt te krijgen van rijke activisten uit de homo-gemeenschap. Volgens de Democraten is dit echter een doorbraak: “Velen denken dat discrimineren op basis van geaardheid in dit land verboden is, maar dat is het dus niet. Veel Republikeinen houden er niet van als deze misstand aan de orde wordt gebracht en als zij er van worden beschuldigd dat hun vaak anti-discriminatie wetgeving tegenwerken”, aldus een medewerker van president Obama.

Bron: L.A. Times

Lees ook:Moore is terug met een nieuwe docu
Lees ook:Amerika’s grootste bedrijven maken forse winsten
Lees ook:Nieuw offensief tegen roken
Lees ook:President Obama’s speech over de economie
Lees ook:Stopt McDonald’s met haar zorgverzekeringen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.