Honolulu probeert daklozenplaag in toom te houden

Honolulu, de hoofdstad van Hawaii, staat bekend als een toeristenparadijs. De stad wordt echter getroffen door een stijgend percentage daklozen en om aantrekkelijk te blijven voor de toeristen neemt de stad strenge maatregelen om het probleem aan te pakken.

De afgelopen vijf jaar is het aantal daklozen in Honolulu met 32% toegenomen met als gevolg dat de politie een klopjacht is begonnen op zwervers die het straatbeeld vervuilen. Dit heeft volgens critici geen goed effect gehad op de toeristenbranche omdat deze strenge aanpak toeristen zou afschrikken.

Toch is Kirk Caldwell, de burgemeester van Honolulu, vastberaden om dit probleem op te lossen: “We verklaren de oorlog aan het daklozenprobleem dat onze economie en stad vernielt. Het is een crisis.” Daarnaast gaf Caldwell aan dat de meeste daklozen vanaf het vasteland van Amerika komen en denken dat het leven in Hawaii, vanwege het overwegend mooie weer, een stuk beter is.

Om dit probleem aan te pakken worden bezittingen van mensen die dakloos zijn in beslag genomen en worden alle parken ‘s nachts gesloten. Verder is het ter strengste verboden om buiten te slapen. Deze strenge maatregelen moeten het toerisme in stand houden op het eiland dat als geen ander afhankelijk is van de toeristenbranche.

Critici vinden de plannen echter te ver gaan, en stellen dat de burgemeester het probleem enkel verplaatst naar delen van de stad waar de toeristen niet komen. John McCormack, één van de daklozen in Honolulu, stelt dat er een ‘oorlog tegen de daklozen’ gaande is. Een andere dakloze, Bill Garcia, voegt toe: “Ik vraag dan aan ze waar ik heen moet. Want ik kan nergens heen, ik heb geen paspoort dus ik kan niet van het eiland af komen.”

Bron: New York Times

Lees ook:Burgemeester Bloomberg gaat een avondje uit
Lees ook:Duizenden inwoners van Detroit afgesloten van stromend water
Lees ook:Seattle voert hoogste minimumloon van Amerika in
Lees ook:Veel schietpartijen in Chicago tijdens 4 juli weekend
Lees ook:Giuliani fiscaal onverantwoordelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.