Onderzoek naar populariteit religie in Amerika

De Association of Statisticians of American Religious Bodies houdt elke tien jaar een onderzoek waarbij men kijkt hoeveel aanhangers elke religie grofweg heeft in elke staat van Amerika. Christendom is zoals verwacht de grootste religie, maar welke religie daarna het populairst is verschilt per staat.

In deze grafiek is te zien wat in welke staat de op één na grootste religie is qua aanhang. Islam is in totaal 20 staten de op één na grootste religie, maar wat opvallend is dat vooral in het westen het Boeddhisme vrij groot is. Verder is het Jodendom in het noordoosten van Amerika een religie met veel aanhang terwijl het Hindoeïsme alleen in Arizona en Delaware de nummer twee is. De vreemde eend in de bijt is South Carolina waar volgens het onderzoeksbureau de Bahai religie de grootste zou zijn, dit is een religie wiens oorsprong in het oude Perzië ligt en pas sinds de negentiende eeuw bestaat.

Verder werd er ook onderzoek gedaan naar het Christendom, en dan met name de verspreiding van de verschillende soorten Christendom:

De Katholieke Kerk is veruit de grootste terwijl de protestantse Baptisten voornamelijk in het zuidoosten zitten. Verder vindt men Lutheraanse gemeenschappen in het noorden van Amerika en zitten de Mormonen voornamelijk rond de staat Utah, de staat waar de hoofdzetel van de Kerk zich bevindt.

Bron: Washington Post

Lees ook:Megakerk vraagt om megadonatie
Lees ook:Jury beraadslaagt al week over lot John Edwards
Lees ook:Republikeinen: nog meer bezuinigen
Lees ook:Schietpartijen eisen elke week twee kinderslachtoffers
Lees ook:Meer cijfers van CBS en Vanity

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.