Watertekort bedreigt stad in Arizona

Waar Colorado en Nebraska worden geteisterd door winterstormen hebben ze in Williams, Arizona hele andere zorgen aan hun hoofd. Daar dreigt namelijk een watertekort te ontstaan vanwege de langdurige droogte waardoor het gebied al langere tijd wordt geteisterd.

Het is inmiddels zover gekomen dat de inwoners van Williams worden gedwongen om op hun watergebruik te letten. Mensen die hun auto wassen of die hun tuin besproeien zijn strafbaar bezig en kunnen door de lokale autoriteiten beboet worden. Daarnaast moeten ook plaatselijke bouwbedrijven hun werkzaamheden stilleggen omdat het onverantwoord is voor de bouwvakkers om zonder goede watervoorzieningen aan het werk te gaan.

Het is geen unieke situatie die zich voordoet in Arizona. Vorig jaar waren er gebieden in New Mexico waar men enkele dagen moest leven van flessen water uit de supermarkt en in het zuiden van Nevada worden mensen met een vergoeding aangemoedigd om het gras uit hun tuin te verwijderen.

In Williams zijn de problemen ontstaan vanwege het feit dat de regenval veel lager is uitgevallen dan de voorgaande jaren, en ook de komende periode lijkt de kans op regen nihil. Daarop besloot burgemeester John Moore om direct actie te ondernemen en verschillende restricties in te stellen. Daarnaast verklaart de burgemeester dat hij zelf ook veel kortere douches neemt, minder vaak het toilet doorspoelt en geen enkele druppel water verspilt.

Een andere stad die dezelfde problemen kent is El Paso in Texas. Hier is het voor mensen verboden om op maandagen buitenshuis water te gebruiken om bijvoorbeeld de bloemen water te geven. Wel wordt hier hard gewerkt aan het creëren van nieuwe bronnen waarmee gebruikt water hergebruikt kan worden en waarmee zout grondwater omgezet kan worden in drinkwater.

Ondertussen merken de inwoners van steden als Williams het ook in portemonnee. Wie zijn watergebruik niet aanpast zal zijn kosten met 200% omhoog zien gaan en daarnaast staat er een minimale boete van 100 dollar op het misbruiken van water.

“Het is niet anders”, verklaart burgemeester Moore. “Maar vroeg of laat zullen de meren hier wel weer volstromen, en zal de sneeuw ook terugkeren.”

Voorlopig lijkt de kans daarop echter klein…

Foto: Wikipedia.org

Lees ook:Duizenden inwoners van Detroit afgesloten van stromend water
Lees ook:Massagraf met illegale immigranten ontdekt in Texas
Lees ook:Chaos in North Dakota: zware overstromingen
Lees ook:Stranden in Californie tijdelijk gesloten
Lees ook:Honolulu probeert daklozenplaag in toom te houden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.