Amerikanen willen derde kandidaat

Michael BloombergAltijd maar die twee partijen, veel mensen in de VS zijn het zat. Bijna de helft van de Amerikanen ziet graag een derde partij meedoen aan de verkiezingen van 2008. Uit een peiling van FOX News blijkt dat 45 procent van de Amerikanen een onafhankelijke kandidaat wel ziet zitten. Slechts 19 procent vindt dit idee helemaal niks.

Veel Amerikanen denken natuurlijk meteen aan Michael Bloomberg, de burgemeester van New York. Onlangs stapte hij uit de Republikeinse partij en registreerde hij zich als onafhankelijk politicus. Met andere woorden, hij kan nu doen en laten wat hij wil. Als hij mee wilt doen aan de presidentsverkiezingen hoeft hij geen nominatie te bemachtigen van een van beide partijen, wel zo makkelijk. Het helpt natuurlijk ook een handje dat Bloomberg meer dan 500 miljoen dollar op zijn rekening heeft staan.

De laatste onafhankelijke kandidaat die serieus meedeed in de race om het presidentschap was Ross Perot. Tijdens de verkiezingen van ’92 nam hij het op tegen Bush en Clinton. Hij kreeg uiteindelijk 20 miljoen stemmen, niet verkeerd.

Bloomberg zegt overigens geen plannen te hebben om zich in de race om het Witte Huis te mengen. Maar goed, dat zeggen ze allemaal. Volgens mij maakt hij een goede kans. Hij heeft immers ervaring, naamsbekendheid en bakken met geld. Het zou de race in ieder geval nog spannender maken dan hij al is.

Lees ook:Bloomberg kan rekenen op 10% van de stemmen
Lees ook:Komt er nog een derde kandidaat?
Lees ook:Amerikaanse media: doet Bloomberg toch mee?
Lees ook:De tijd dringt voor Bloomberg
Lees ook:Wordt Christ de machtigste man in Washington?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.