Categorie: "Entertainment"

Emmy’s voor Modern Family, Homeland en Game Change

Ed Harris en Julliane Moore als McCain en Palin in de tv-film Game Change (bron: HBO)

Voor films zijn er de Oscars, voor muziek de Grammy’s en voor toneel de Tony’s. Afgelopen nacht was het alweer voor de 64e keer tijd voor de televisie-variant van deze prijzen, de Emmy’s.

Tijdens een live op tv uitgezonden ceremonie (de vier grote “networks” zenden de uitreiking om de beurt uit) in Los Angeles feliciteerde tv-makend Amerika zichzelf met wederom een productief seizoen. De uitreiking, die traditioneel aan het begin van een nieuws tv-seizoen plaats vindt, is alleen voor avondprogramma’s, de zogenaamde “Primetime Shows”. Voor de dagprogrammering bestaat er sinds de jaren 70 een afzonderlijke ceremonie, de Daytime Emmy’s genaamd.

Trailer Spielberg’s “Lincoln” uit.

De filmposter van "Lincoln" (bron: Dreamworks)

Hij wordt door veel Amerikanen gezien als de grootste staatsman uit de geschiedenis van de Verenigde Staten, de man die Amerika door de 4 jaar durende Burgeroorlog loodste en daarmee de Unie redde. Hoewel iedere Amerikaan zijn levensverhaal kent en zijn beroemdste toespraak, The Gettysburg Address, op de middelbare school van buiten moet leren, werd het leven van de 16e Amerikaanse president, Abraham Lincoln, in de moderne tijd nog nooit verfilmd. Aankomende winter komt daar verandering in.

Kijktip: The Newsroom

De cast van The Newsroom, met staand hoofdrolspeler Jeff Daniels (bron: HBO)

Aaron Sorkin is al jaren een van de succesvolste Amerikaanse scenario-schrijvers. Hij schreef onder andere de film A Few Good Men (met Jack –You can’t handle the truth!- Nicholson en Tom Cruise), de serie The West Wing (die zeven seizoenen duurde) over het Witte Huis en in de afgelopen jaren de films Moneyball (met Brad Pitt) en The Social Network (over het ontstaan van Facebook), waar hij een Oscar voor kreeg. Sorkin staat bekend om zijn snelle, manische schrijfwijze en zijn verslavingen aan alles wat door God (en de Amerikaanse wetgever) verboden is. Sinds vorige week is hij terug met een nieuwe serie: The Newsroom.

Charlie Sheen terug met nieuwe serie

Charlie Sheen (bron: Joella Marano)

Hij was de populairste Amerikaanse tv-acteur van de afgelopen jaren, tot de studiobazen zijn bizarre gedrag begin vorig jaar meer dan zat waren en hem ontsloegen bij de serie Two And A Half Men, waar hij twee miljoen dollar per aflevering betaald kreeg. Zijn karakter “Charlie” legde daarna bruut het lootje na overreden te zijn door een metro-trein en zijn plaats werd ingenomen door Ashton Kutcher. Vanaf deze week is Charlie Sheen echter terug met een nieuwe serie: “Anger Management”.

In de serie speelt Sheen wederom een karakter genaamd “Charlie” (“Ik beloof de wereld dat dit de laatste keer is dat ik iemand speel die Charlie heet”, meldde de acteur tijdens een promotie-event), dit keer is “Charlie” echter een voormalige honkballer die in een vlaag van woede zijn carrière om zeep hielp en na daarvoor in therapie te zijn geweest zelf een hele rits bizarre types van woede beheersing-advies voorziet.

Acteur Stahl weer opgedoken

bron: Brian Miller/Medialife.com

De vorige week door zijn vrouw als vermist opgegeven filmacteur Nick Stahl is weer terecht.

Volgens het Amerikaanse tijdschrift People Magazine heeft Stahl in een e-mail aan vrienden geschreven dat hij in orde is van en plan om zich bij een afkickkliniek te melden om van zijn drugsgebruik af te raken.

De vrouw van Stahl, die het nieuws naar buiten bracht, kreeg overigens zelf geen mail van haar man maar raakte op de hoogte van het nieuws toen zij inbrak in zijn mail-account.

Filmacteur al meer dan een week spoorloos

bron: Brian Miller/Medialife.com

De Amerikaanse filmacteur Nick Stahl is al meer dan een week spoorloos. Zijn vrouw gaf hem maandagavond als vermist op en sindsdien is de politie van Los Angeles naar hem op zoek.

De acteur is het meest bekend van de film Sin City en uit actiespektakel Terminator 3, waarin hij de hoofdrol speelde. Hij schijnt het laatste gezien te zijn in een bekende sloppenwijk in Los Angeles.

Uit eten bij George Clooney

Bron: flickr.com

Wie wil het niet, intiem dineren bij een van ’s werelds grootste filmsterren, George Clooney, thuis in Beverly Hills. Voor ongeveer 200 personen wordt dit op 10 mei werkelijkheid, Clooney houdt die avond namelijk een zogenaamd fundraising dinner in zijn eigen huis.

Dit soort diners worden in de Verenigde Staten veel gebruikt om geld op te halen voor politieke campagnes. De gasten betalen veel geld voor hun plaats aan tafel en in ruil daarvoor worden ze getrakteerd op een uitstekende maaltijd en speeches van politici en beroemdheden. Zo vliegt vice-president Joe Biden bijvoorbeeld tientallen keren per jaar door het land om op dergelijke avonden te spreken. In het verleden hielden beroemdheden als talkshow-koningin Oprah Winfrey en Dreamworks-eigenaar David Geffen als soortgelijke diners voor Obama.

Men bemachtigt al een stoel in huize Clooney voor $40.000, maar ook onder de kleine donateurs op de website van de Obama-campagne worden een aantal plaatsen verloot. Clooney kondigde aan dat hij verwacht met zijn diner rond de 10 miljoen dollar op te halen voor de herverkiezingscampagne van president Barack Obama. Dit zou een record zijn.

Obama speecht voor Witte Huis correspondenten

Afgelopen nacht werd wederom het jaarlijkse galadiner van de Amerikaanse vereniging van Witte Huis-correspondenten gehouden. Dit diner, dat wordt gehouden in het Hilton van Washington D.C. wordt traditioneel bezocht door de president, die er geacht wordt een komische speech te houden.

Het is voor Nederlanders enigszins voorzichtige en flauwe humor, desondanks is het de enige keer in het jaar dat de president laat zien zichzelf enige zelfkritische humor aan de dag te kunnen leggen.

Hieronder de volledige speech van president Obama:

In december vroeg tv-presentator Twan Huys overigens in het programma College Tour aan minister-president Mark Rutte of hij er voor voelde ook in Nederland eenzelfde diner te houden. Rutte liet weten daar zeker voor in te zijn, dus wellicht kunnen we een dergelijke toespraak binnenkort ook bij ons verwachten.

De zaak Hyman Strachman

Hyman Strachman woont in een voorstad van New York City en heeft in de afgelopen jaar vele honderdduizenden illegaal verkregen films verspreid, vaak nog voordat de films in de bioscoop te zien waren.

Er is alleen iets opvallends aan Hyman Strachman, hij is een 92-jarige veteraan uit de Tweede Wereldoorlog, en hij stuurt alle films op naar Amerikaanse soldaten in Irak en Afghanistan.

Zo geeft een jonge soldaat aan dat hij sinds 2008 meer dan 2000 films van de actieve gepensioneerde heeft ontvangen.

Strachman, die zegt met zijn opmerkelijke hobby te zijn begonnen nadat zijn vrouw enkele jaren geleden overleed, heeft nog nooit een waarschuwing gekregen van de Amerikaanse autoriteiten. “Misschien dat als ik jonger was geweest, ik wel in de bajes had gezeten” zo stelt de oude baas realistisch.

Klik hier voor een artikel over Hyman in de New York Times.