Erop of eronder voor McCain

John McCainVoor John McCain is het nu of nooit. Was hij eens de gedoodverfde Republikeinse presidentskandidaat, nu staat hij veelal op een vierde plaats in de peilingen. Zelfs Fred Thompson, die nog niet eens meedoet, kan in de polls op meer steun rekenen. Volgens mij wordt het McCain allemaal een beetje teveel.

Volgens de laatste peilingen kan de Senator uit Arizona bij de Republikeinse voorverkiezingen op 12 procent van de stemmen rekenen. Rudy Giuliani doet het met ruim 26 procent dan toch een stuk beter. Zelfs Fred Thompson, een voormalig acteur uit de serie Law & Order, staat met 18 procent van de stemmen boven McCain. Toch sneu, als zelfs een acteur die nog niet eens in de race is al meer stemmen haalt dan jou. Ik heb wel een beetje met deze man te doen.

Niet alleen de kiezers blijven weg, ook het geld. En geld is natuurlijk belangrijk in de VS. Volgens een woordvoerder van de Senator had men er vooraf op gerekend om nu ongeveer 100 miljoen dollar binnen te hebben, de teller staat echter op een kleine 12 miljoen. Kortom, McCain moet nu echt gaan vlammen wil hij nog een kans maken. Want als Fred Thompson uiteindelijk echt de race instapt blijven er helemaal geen dollars meer voor hem over, laat staat kiezers.

Lees ook:Thompson pakt de leiding bij Republikeinen
Lees ook:PeilingProfiel: Fred Thompson
Lees ook:McCain terug in de race, Clinton verrast
Lees ook:Thompson aan kop in South-Carolina, evenals Clinton
Lees ook:Giuliani en Clinton behouden hun koppositie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.