Romney op dreef in Iowa

Mitt RomneySlim werk van Mitt Romney. Met Iowa als een van de eerste staten waar de voorverkiezingen worden gehouden, is het slim om daar flink te investeren. Uiteindelijk krijg je een flinke impuls als je een staat weet te winnen, en dat weet de steenrijke Romney als geen ander. In de staat waar zijn Republikeinse rivaal John McCain de helft van zijn staf heeft moeten ontslaan vanwege geldnood, tast Romney nog eens diep in de buidel. Verstandig werk als je het mij vraagt.

Zo heeft de voormalige Gouverneur van Massachusetts 20 fulltime campagnemedewerkers in de staat werken, plus nog eens 50 vrijwilligers. Ook heeft Romney, die van alle Republikeinen vooralsnog het meeste geld heeft binnengehaald, de televisie bestormd met reclamespotjes. En u mag drie keer raden, inderdaad: het werkt.

Volgens de laatste peilingen mag Romney bij de voorverkiezingen in Iowa rekenen op 25% van de stemmen. Rudy Guiliani, die in de landelijke polls voor ligt op Romney, komt hier niet verder dan 17%. Leuk detail is dat de grootste tegenstander vooralsnog fictief meedoet. Voormalig acteur Fred Thompson komt in de peilingen uit op 18%, en hij doet nog niet eens mee. Het ziet er dus goed uit voor Romney in deze staat.

Lees ook:Huckabee rukt verder op in Iowa
Lees ook:Hoe staan de Republikeinen ervoor?
Lees ook:Het laatste overzicht uit Iowa
Lees ook:Het is nog steeds spannend in Iowa…
Lees ook:Democraten nek-aan-nek in Iowa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.