Barack Obama en Ron Paul populairst op internet

Barack Obama klinkt logisch, maar Ron Paul? Jazeker. Zoals ik al eerder zei slaat deze – vrij onbekende – Republikein zijn slag vooral op het internet. In de peilingen mag hij er dan vooralsnog niet erg toe doen, op het internet is hij verreweg de meest populaire Republikein. Van alle kandidaten van beide partijen gaat alleen Barack Obama hem voor.

Zo hebben er maar liefst 2,1 miljoen mensen naar de filmpjes van Ron Paul op YouTube gekeken. Mitt Romney komt met 1,5 nog een beetje in de buurt, maar zelfs Rudy Giuliani komt met een half miljoen kijkers niet bij Paul in de buurt. Bij de Democraten weet Barack Obama met 2,5 miljoen kijkers Ron Paul te overtreffen, maar ook Hillary (1,7 miljoen kijkers) moet Paul voor haar laten gaan.

En wie heeft de meeste vrienden op MySpace? De Democraten zijn daar het populairst. Opnieuw is het Barack Obama (153.000) die aan de leiding gaat, gevolgd door Hillary Clinton (124.000) en John Edwards (46.000). Bij de Republikeinen staat Ron Paul op een eenzame hoogte met 49.000 'friends'. John McCain (40.000) en Mitt Romney (30.000) staan op plaats twee en drie.

Kortom, sluit Ron Paul nog maar niet uit. Vooral onder jongeren is hij populair, en ook veel jongeren mogen stemmen. Het zal mij dus niets verbazen als deze kandidaat voor een verassing kan gaan zorgen.

Lees ook:Ron Paul nog steeds het populairst op YouTube
Lees ook:Obama en Paul blijven scoren op YouTube
Lees ook:Obama en Paul meest populair op YouTube
Lees ook:De YouTube-koplopers: Ron Paul en Barack Obama
Lees ook:PeilingProfiel: Ron Paul

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.