Hillary’s zelfvertrouwen groeit en groeit

Hillary ClintonHoewel ze altijd een bikkelharde vrouw is geweest, blijft Hillary me toch iedere keer weer verbazen. Haar overgrote voorsprong in de peilingen zorgt voor een extra portie zelfvertrouwen bij de voormalige First-Lady.

Voorheen was de campagne van Hillary vrij voorzichtig en uitgerekent met hoe haar te presenteren. Tijdens de Senaatsrace van Hillary in 2000 was het ook 'stem op Hillary', de naam Clinton werd zoveel mogelijk ontweken.

In die Senaatsrace van New York, maar zeker ook tijdens deze presidentsverkiezingen, moest de nadruk ook niet zo liggen op haar vrouwzijn. Dat deed er immers niet toe, Hillary had de ervaring en de capaciteiten om president te worden, dat ze een vrouw was maakt allemaal niks uit.

Tegenwoordig – lijkt ze – minder zenuwachtig om te gaan in haar benadering. Dit werd het meest duidelijk in het debat van gisteren: "Al 15 kom ik op tegen die rechtse Republikeinse machine, en ik ben er sterker uitgekomen. Dus als je een winnaar wilt die weet hoe je ze aan moet pakken, ben ik uw vrouw!"

Lees ook:Hillary meest onderzochte vrouw
Lees ook:Hillary: Bill, bemoei je er niet mee
Lees ook:Bill in de clinch met Obama-supporter
Lees ook:Vrouw klaagt werkgever aan vanwege drukke autowegen
Lees ook:Michelle Obama: Barack zal strijden voor homorechten

2 reacties op “Hillary’s zelfvertrouwen groeit en groeit

  1. Michael

    Is er al eens onderzocht welke Democratische president al die Amerikanen in het buitenland graag in het Witte Huis willen zien? Ze stemmen altijd overwegend voor de Democrats, dacht ik, maar dat wordt vast lastig voor ze deze keer. Als ze überhaupt kunnen stemmen voor een van de kandidaten…. Dat is ook wel leuk om te weten – zouden veel ”buitenlandse” Yanks ineens partijlid zijn geworden?.

    En by the way, wat laat, ik weet het, maar heel veel succes met je nieuwe blog, Raymond (van een blog.nl-collega die slechts Amerikaanse commercials volgt…)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Raymond

    Daar verschijnt vast heel snel een interessante peiling over, zal m’n best doen hem te achterhalen!

    Ze stemmen meestal Demoratisch ja, maar onder die buitenlandse kiezers zitten vooral veel millitairen. Die stemmen vaak Republikeins.

    Bedankt voor je felicitatie ;)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.