MoveOn betaald New York Times $77.000 dollar extra

De progressieve organisatie MoveOn moet de New York Times maar liefst 77.000 dollar betalen for een advertentie die men onlangs plaatste. De organisatie betaalde eerder al 60.000 dollar, maar volgens de krant had dit 140.000 moeten zijn.

General Betray UsDe hoofdredacteur van de New York Times maakte deze week bekend dat de afdeling reclame het verkeerde tarief gerekend had. MoveOn moest dus nog even 77.000 dollar ophoesten om op de 140.000 uit te komen. 

MoveOn, een organisatie met miljoenen leden, plaatste onlangs een paginagrote advertentie in de krant waarin men generaal Patreaus "general Betray Us" noemde. De generaal zou die dag heel toevallig zijn rapport over de situatie in Irak presenteren. MoveOn beschuldigde de generaal dus ronduit van bedrog.

Veel Amerikaanse politici spraken er schande van, een meerderheid van het Congres veroordeelde de advertentie zelfs. Een beetje slap als je het mij vraagt, toen John Kerry in 2004 vals werd beschuldigd voor het in de steek laten van zijn collega's hoorde ik al die politici ook niet.

Lees ook:FreedomWatchers pakken MoveOn aan
Lees ook:Het is oorlog tussen MoveOn en Giuliani
Lees ook:Senaat tikt MoveOn op de vingers
Lees ook:Kritiek na Johnny Depp op voorpagina
Lees ook:‘Bezorgd om het milieu? Stem Edwards’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.